Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Broodpudding van kerststol

Wist je dat je met pepernoten, speculaas, chocoladekransjes en kerstbrood van de ambachtelijke bakker zelf de lekkerste dingen kunt maken? Duik snel de keuken in, dit wordt smullen!

Bron: www.ambachtelijkebakkerij.nu

Zo maak je de broodpudding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Haal de spijs uit de plakken kerststol en smeer uit over de sneetjes kerstbrood. Besmeer iedere snee daarna met 1 tl abrikozenjam.
  • Snijd de appel in dunne plakjes.
  • Leg de sneetjes kerstbrood dakpansgewijs in een ovenschaal met daartussen de plakjes appel.
  • Roer de slagroom, melk en eieren in een kom goed door elkaar en schenk dit mengsel over het brood.
  • Bestrooi met suiker en bak 40 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen en bestrooi de broodpudding met poedersuiker voordat je ’m serveert.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes kerststol
  • 8 tl abrikozenjam
  • 1 appel
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 el rietsuiker
  • Poedersuiker

Copyright © Versluis | Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud