Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Kaasfondue in broodbol

Met de (december)producten van de ambachtelijke bakker tover je zo een heerlijk hoofdgerecht op tafel: kaasfondue in broodbol

Bron: www.ambachtelijkebakkerij.nu

Zo maak je ’m:

  • Snij alle grote groente in kleine stukken, de tomaatjes en mini komkommers kunnen ook heel geserveerd worden.
  • Pel het teentje knoflook, plet ’t en smeer dit aan de binnenkant van de pan.
  • Verwarm eerst de witte wijn of appelsap in de pan. Meng de maïzena met een scheutje water in een glas en voeg dit papje toe aan de pan. Voeg daarna ook de geraspte kaas toe en verwarm dit tot alle kaas is gesmolten.
  • Snijd de bovenkant van het brood af en hol het brood voorzichtig uit. Snijd de inhoud in stukken zodat ook deze in de kaasfondue gedipt kunnen worden.
  • Vul het brood met de kaasfondue en serveer met de stukken brood en de diverse groentes.

Tip:

Je kunt ook individuele broodjes gebruiken zodat iedereen z’n eigen kaasfondue heeft.

Ingrediënten

  • Groot brood in de vorm van de bol
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 200 gr geraspte Emmentaler
  • 250 gr droge witte wijn of appelsap voor een kindvriendelijke versie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • Regenboogwortels
  • Mini paprika’s
  • Mini komkommers
  • Cherrytomaatjes

Copyright © Versluis | Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud