Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Stoofperensmoothie met speculaas

Het leuke van een uitgebreid kerstdiner is dat het buiten al lekker donker is. Alle kerstlichtjes komen dan goed tot hun recht. Maar als je vroeg genoeg ontbijt, is het in december buiten óók nog donker! Dus trommel je familie bijtijds uit bed, dan kun je alsnog genieten van gezellig kaarslicht en de kerstboom.

Bron: www.ambachtelijkebakkerij.nu

Bereidingswijze:

Schil de stoofpeertjes, snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en leg ze in een pan. Voeg het diksap, het water, de suiker, het zout en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Laat dit negentig minuten garen. Haal de peren van het vuur en laat uitlekken in een zeef. Wacht tot ze zijn afgekoeld. Pureer de peren nu in de blender. Voeg hieraan drie eetlepels Griekse yoghurt, twee flinke scheppen speculaaskruiden en eventueel een verkruimeld speculaasje toe. Schenk de smoothie in een glas en maak af door er een speculaasje in te zetten.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 stoofperen
  • 250 ml suikervrij diksap
  • 100 ml kraanwater
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • Snuf zout
  • Griekse Yoghurt
  • Speculaaskruiden
  • Paar losse speculaasjes van je bakker

Copyright © Versluis | Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud